torsdag 9 januari 2014

Första veckan tillbaka i skolan


Hola!! 
Tänkte att jag skulle bli lite bättre på att uppdatera, så jag tänkte att jag kunde göra en update nu. Lovar inte att jag kommer bli bättre dock.. För jag säger ju ungefär varje gång jag uppdaterar att jag ska bli bättre nästa gång, men det händer ju aldrig... 

I måndags vaknade jag vid 5.30 och jag och Kristy åkte till gymmet och tränade innan jag åkte till skolan. Som ni vet så hatar jag ju att gå upp tidigt, så att vakna 5.30 för att gå upp och träna, efter att inte ha tränat nästan något på 5 månader var hemskt!! Jag var ju inte så motiverad direkt... Så efter gymmet åkte jag till skolan för första dagen för detta år. Jag har bytt min psykologi till study hall, som innebär att jag får sitta i biblioteket och plugga, eller läsa, eller sova eller vad jag nu vill göra. Alltså, det är i princip en ledig klass. Så mitt schema är väldigt chill nu. Jag har keramik, study hall, kör, government, florist design och engelska. Så när jag kom hem från skolan visste jag inte vad jag skulle göra, eftersom jag redan hade gjort mina läxor i skolan, jag hade redan varit på gymmet och tränat och hade inga planer med några kompisar. Så efter skolan åkte jag och Kristy och handlade och efter det åkte vi hem och jag la mig i soffan framför brasan och läste min bok. Jag var så himla trött eftersom jag bara hade sovit typ 4 timmar natten innan så jag somnade i soffan, och sen när jag var på väg upp från soffan för att gå till min säng så somnade jag på golvet. Men till sist kom jag i säng, men då kunde jag ju inte sova såklart, eftersom jag redan hade sovit i typ 2 timmar... 



Igår så var tanken att jag skulle gå upp vid 5.30 igen för att gå till gymmet, men jag kom verkligen inte upp ur sägen, så jag somnade om till 7 istället. Skolan rullade på och det kändes bra. Jag hann göra alla läxor i skolan igen, men eftersom jag inte gick till gymmet innan skolan så åkte jag och Em till gymmet efter skolan istället. Efter gymmet kom jag hem och gjorde ingenting i 2 timmar innan jag och Em åkte till skolan och kollade på en basket- match. Vi förlorade tyvärr. Men det var min första basket- match jag någonsin sett live tror jag, så det var ju en upplevelse. 
Efter det åkte jag hem och kollade på en film och efter det hade jag tänkt att gå och lägga mig, men jag såg att Eva och Adam Fyra födelsedagar och ett fiasko fanns på Youtube, så jag kollade lite på den också. Den är så bra!! Det finns så många skämt som jag inte fattade när jag var yngre, men som verkligen "make sense" nu.  



Idag hade vi sovmorgon, vilket vi alltid har på onsdagar, och dessutom är alla lektioner kortare! Efter skolan gick jag och Pia till Perk och fikade och efter att hon gick satt jag och gjorde lite läxor och läste lite i bibeln. Kristy kom och plockade upp mig vid 17.30 och vi åkte hem. När jag kom hem kollade vi lite på "Dark knight rises" och åt mat. Efter maten gick jag ut och sprang och nu sitter jag framför datorn. Jag hittade ett bra blogginlägg på facebook, http://brunetten.se/2014/01/08/om-ombytta-roller-i-valdtakt-vad-hade-han-pa-sig-da/ som ni bör läsa. Nu ska jag kolla igenom min läxa lite och sen gå o lägga mig och kolla vidare på "Eva och Adam"!! 

Hoppas ni har haft en bra vecka såhär långt!! 
Kram

måndag 6 januari 2014

Jul-kul och nyår!!


Så, mitt sista inlägg jag la upp var på julafton. Eller det var egentligen dagen innan julafton här i Usa. Jag glömde att säga att Kristys pappa och hans fru kom upp till oss på söndagen och stannade till fredagen. Så när jag nu säger allihop så menar jag Kristys pappa och hans fru, Tom, Kristy, Morgan, Emily, Connor och jag. 
 Efter att jag la upp det förra inlägget så satt jag och grät en stund... Just då ville jag bara hem, men jag tog mig i kragen och gick ut i köket för att baka. Morgan frågade om jag ville hänga med henne och köpa de sista julklapparna, och eftersom jag visste att det är bättre att vara sysselsatt om man inte vill längta hem, så följde jag med henne. Klockan var typ 19.30 när vi åkte hemifrån, för här har affärerna öppet till typ 22.00, även klädaffärer... Så efter att vi handlat det vi skulle åkte vi hem och vi gjorde lussekatter. Eller jag försökte i alla fall göra det... Det blev lite mix och trix med degen men tillslut så fick vi ihop något som i alla fall liknade en deg. Cyd, Connor, Morgan och jag bakade ut lussekatter och efter det kollade vi på "Love actually", som jag förövrigt kollar på alla år dagen innan julafton. Vi kom nog inte i säng fören 01.00 tiden.

Dagen efter var den 24, alltså julafton här. Men här firar man inte julafton riktigt. Vi gick upp och hade frukost tillsammans och vi hade t.o.m tomtegröt, för min skull!! Senare på dagen gick vi till kyrkan på julgudstjänst. Efter det hade vi middag tillsammans. Efter middagen bröt jag ihop igen inne på mitt rum. Det blev bara för mycket. Men Morgan kom in på mitt rum och vi pratade och efter det kände jag mig mycket bättre. Efter att vi pratat en stund gick vi ut till vardagsrummet och vi barn fick öppna 3 paket var. Alla fick 2 julgranskulor och en pyjamas var. Vi tog på oss våra pyjamasar och vi "barn" sov i tv-rummet den natten. 

På onsdagen vaknade vi upp och vi hade frukost tillsammans allihop. Vi hade på oss våra pyjamasar nästan hela dagen.  Efter frukosten öppnade vi paket och jag fick så mycket paket!! Jag hade tänkt att jag kanske skulle få ett eller två paket, men jag fick en massa saker! Jag fick bland annat en jättecool ryggsäck som jag velat ha. Efter julklappsöppningen kom Annabelle över och hon och jag gick på en promenad. Efter det gick jag hem och duschade och efter det hade vi middag allihopa. Efter middagen satte vi oss i soffan och vi kollade på "The Holiday" och åt efterrätt. Det är en för mysig film ändå! 

På fredagen åkte jag på bio med Margherita och Pia och efter det hade vi multikulturell middag hemma hos Pia och så bytte vi lite paket och hade det mysigt. 

På lördagen åkte kom Em och plockade upp mig vid 11-tiden och vi åkte till perk och fikade och en random man gav mig en ny andaktsbok, vilket var toppen! Efter Perk åkte vi på bio och såg Frozen. Den var väldigt söt! Efter det åkte vi hem till Em och bara hängde där. Senare på kvällen kom Annabelle och vi läste lite i våra andaktsböcker, bibeln och så kollade vi på film och snackade. Väldigt mysigt var det! 

På söndagen vaknade jag för kyrkan, men ingen var hemma så jag sket i att gå. Vid 13.00-tiden åkte jag o min familj över till Annabelles familj och vi bytte julklappar med dom. Efter det åkte jag, Em och Annabelle ut till ån i skogen bland åkrarna och hade picknick med ljus och solnedgång och lite bibelläsning. Efter det åt vi middag med familjen.

På måndagskvällen var jag och många utbytesstudenter på ett litet nyårsparty (jag vet, det var dagen innan nyår) Och vi hände där och spelade lite spel och åt lite o så. 

På tisdagen var det ju nyårsafton ju. Jag och Annabelle tog med oss våra andaktsböcker och lite fika och åkte till upper park och vandrade. Det var så häftigt. För miljön är liksom väldigt torr, nästan öken, fast med klippor och vitt gräs i stället för sand.. Och så en lien sjö/ pöl.... Men det var i alla fall väldigt härligt att vandra. Det var för övrigt 20 grader och sol också. På nyårsafton!! Lite skillnad från Sverige antar jag... Efter att vi vandrat i 3 timmar åkte vi hem och jag duschade och gjorde mig i ordning för kvällen. Jag åkte hem till Annabelle och hängde där hela kvällen. Det var jag, Annabelle, Margherita, Pia, Page, Kate och Jose. Vi gjorde pizza, kollade på film, spelade spel och åt kakdeg... Lite annorlunda nyår än vad jag är van vid. Men det var helt okej det med! Vid 01.00- tiden åkte vi hem och jag var tvungen att säga hejdå till Margherita eftersom hon åkte hem till Italien den 2 januari. Det var väldigt ledsamt, eftersom hon är den utbytesstudenten som jag klickat bäst med. Men det är ju inte så långt från Jönköping till Milano, som tur är!! 

På onsdagen åkte vi tidigt på morgonen och hämtade upp Emily och vi åkte ner till Monterey (där Toms mamma bor) och det tog ca 4 timmar att köra ner dit, men jag sov hela vägen! När vi kom fram så åkte vi och köpte lite mat och åkte sedan ner till havet och satt där och åt vår lunch. Efter det åkte vi och plockade upp Toms mamma och åkte och kollade på bio. Efter bion åkte vi och åt middag på en kinarestaurang och efter det åkte vi till hotellet och vi gick och la oss. 

Morgonen efter åkte vi ut till en nationalpark typ, som låg vid vattnet och det var jättevackert! För övrigt heter parken: Point Lobos. Efter det åkte vi och plockade upp Toms mamma och vi åkte och åt brunch tillsammans. Efter brunchen lämnade vi Monterey och åkte norr ut längs med kusten upp till Santa Cruz, som även det är en kuststad. Vi åkte till ett cafe och bara fördrev 2 timmar och bara tog det lugnt. Efter det åkte vi till Toms syster och åt middag hos henne och hennes man. Vi kom iväg senare än vi tänkt med vi satte oss i bilen och körde hela vägen hem igen. Vi kom hem typ vid 00.30- tiden och jag skypeade lite med Emanuel och efter det gick jag och la mig. 

På fredagen vaknade jag vid 12.00 tror jag och jag gick upp och skypeade med Emanuel ett bra tag. Efter det bakade jag, spelade lite piano, tvättade och städade på mitt rum. Jag var hemma själv till typ 18.00 så jag gick bara runt och skrotade i mjukisbyxor, slapp tröja och pannband hela dagen. Senare på kvällen hängde jag med Tom o Kristy lite och efter det gick jag in i vardagsrummet, tände en brasa, tände ljus och gjorde lite te och läste en bok. Helt slapp-go fredag ändå!

På lördagen (igår) gick jag upp vid 10.00 och bara slappade lite hemma till typ 14.00- tiden, då Cyd, Connor och jag åkte ner till stan och gick o second hand shopade lite. Efter det drog vi till Perk och köpte kaffe och mötte upp Katie och sedan åkte vi till ännu en second hand affär. Sedan släppte de av mig på gymmet och jag simmade en timma innan Tom kom och plockade upp mig och vi åkte hem och åt.
Vår second hand shopping var lyckad faktiskt. Jag hittade två koftor och två fotoramar, Cyd och Katie hittade massa koftor dom med och Connor kom hem med en cykel...
Efter middagen kom Pia, Natalie och Annabelle över och vi spelade spel, fikade och pratade. De stannade till typ 23.00 och efter det skypeade jag med mamma ett bra tag. Det är märkligt hur mamma bara kan få mig att må så mycket bättre bara genom att prata med mig!!
Efter det satt jag uppe och läste min bok ett bra tag. 


Idag vaknade jag 9.45 och tänkte åka till kyrkan, men när jag klev upp hade alla redan åkt. Så det blev ingen gudstjänst för mig idag heller. Jag har bara suttit här hemma i dag och skrivit på det här inlägget i typ 5 timmar... Nu ska jag läsa lite har jag tänkt. Och för övrigt så börjar skolan redan imorgon.. Det känns tungt. Jag känner mig inte redo för att starta vårterminen än, fast o andra sidan så känner jag ju så varje år, så det är väl inget jag kan komma ifrån antar jag... 

Jag har drömt typ varje natt nu det sista att jag ska åka hem och inser att jag inte alls känner mig redo att åka hem än! Min engelska är inte perfekt än, jag har inte sett alt jag vill se än, och jag har verkligen inte lärt känna så många som jag hoppas ha gjort innan jag åker hem. Och jag ska ju inte hem nu. Men jag har ju bara 5 månader kvar nu... Vilket helt plötsligt känns som väldigt kort tid!!
Aja, hoppas att alt är bra med er där hemma!! Puss o kram 


 Myskväll hemma hos Em.
Vandring i upper park på nyårsafton 
picknick vid ån i skogen 
lussekattsbak dagen innan julafton 
upper park 
upper park 
Point Lobos i Monterey 
 Point Lobos i Monterey

Mina julkappar