tisdag 24 december 2013

Julafton i Sverige


Nu är det julafton hemma i Sverige. Det känns så konstigt att sitta här på andra sidan jorden och veta att där hemma har alla sina traditioner med lussekatter och knäck... Här är firar de ju inte julafton, utan juldagen. Vilket är så konstigt för mig för imorgon kommer bara vara som en vanlig dag liksom, och hemma sitter min släkt och öppnar paket utan mig. Men jag ska försöka ta mig upp och baka lite och slå in lite julklappar nu i alla fall. Försöker känna att det är jul, men det går inte så bra... I dag när jag var ute och cyklade så kändes det sådär som det känns när man tar ut cykeln i april, men nysopade gator, solsken och fåglar som kvittrar. Det kändes liksom inte alls som dagen innan julafton. Men det är ju lite häftigt också :)

Förra veckan hade vi finals tisdag, onsdag och torsdag. Vilket innebär att man slutar skolan vid 12.20 varje dag istället för vid 15.00. Så efter skolan på tisdagen åkte jag och Natalie och shoppade lite och efter det var det julavslutning i kyrkan med youth group. Det var väldigt kul! 
På onsdagen efter skolan åkte jag hem och tog det lugnt.
På torsdagen efter skolan hade vi överraskningsfest för en utbytesstudent från Tyskland som heter Pia. Vi åkte och åkte skridskor och efter det åkte jag och 4 andra tjejer hem till Pia och kollade på film, målade naglarna, åt pizza och godis och bara mös. Vi sov där, så på fredagsmorgonen gjorde vi en stor och bra frukost med frukt och annat gott. Senare på fredagen åkte jag hem till Emily Davis och hjälpte henne förbereda lite inför hennes 18-årsfest. Det var Harry Potter-tema, så vi kollade på lite Harry Potter, drack hemmagjord honungsöl (butterbeer) och åt lite  mat. Efter det åkte jag hem och hängde lite med Annabelle och efter det gick jag och la mig. 

På lördagen kom Annabelle hit vid 10.00- tiden och vi gick ut på en promenad och efter det åt vi frukost hemma hos mig. Vi satt och pratade i 3 timmar innan hon gick hem. Efter det hängde jag bara här hemma till 20.15-tiden då Emily Davis kom och plockade upp mig och vi åkte och hade filmkväll hemma hos Tiana. 


På söndagen åkte jag till kyrkan, och efter det gick jag, Pia och Margharita på stan och köpte lite julklappar. Jag hittade också en potentiell promdress (balklänning) som jag nog ska köpa. Efter det åkte jag hem och väl hemma så åt vi middag, pusslade och kollade på film. Jag gick och la mig ganska tidigt och kollade på sista avsnittet av solsidan. Tyvärr så var ju det avsnittet kasst... 

I dag vaknade jag men jag ville inte kliva upp. Men tillslut kom jag upp ur sängen och jag cyklade över till Annabelle. Vi hade tänkt att vi skulle ta en promenad och sedan äta frukost hos henne, men när jag väl kom till henne kom vi fram till att vi skulle skippa promenaden och bara kolla på en film och äta frukost i stället. Så jag lagade svenska pannkakor och vi kollade på The polarexpress. Hur mysig film som helst!! 

Så nu har jag kommit hem och ska alltså baka lite har jag tänkt! 



Jag hoppas verkligen att ni alla får en underbara jul och ett gott nytt år!! 
Puss och kram <3


Jag har inte hunnit skicka iväg några julkort hem till Sverige. Så, Här kommer mitt julkort till er alla! 

måndag 16 december 2013

Thanksgiving och tiden fram till nu, jul...

Okej, jag har väntat på bilder från disneyland i typ 2 veckor nu, så nu gör jag ett inlägg utan bilder!! Annars kommer jag typ glömma allt som hänt.

Så på måndagen den 25 november kl 04.30 satte vi oss i bilen och började köra ner mot LA, eller rättare sagt, Tom körde, Kristy var sällskap åt Tom och resten av oss sov tills vi stannade vid 10 tiden. Vi gick in på ett Starbicks och åt lite frukost och sedan fortsatte vi ner mot LA. Vi var framme i LA ca vid 13.00 tiden och vi parkerade bilen och gick lite av "Walk of fame" , såg handavtrycken av olika kändisar utanför kinateatern och efter det gick vi så att vi kunde se Hollywood- skylten på håll och få lite bilder på den. Efter det gick vi och åt och sedan lämnade vi LA och körde fortsatte ner mot Disneyland. Trafiken utanför LA var crazy!! Efter att vi checkat in på hotellet gick vi in på Disneyland och var där till typ 23.30 på kvällen.
Disneyland består av två parker, och vi hade inträdespass till båda två. Disneyland är mer kolla på alla coola omgivningar och små sagoland som är uppbyggda och sen lite åkattraktioner som var som sagor. Den andra parken hade mer åkattraktioner och den parken heter Californa-park. Allt var uppbyggt som olika disneyvärldar   där också, men mer nya saker och större attraktioner.
Vi klev upp tidigt på tisdagsmorgonen och gick in på disneyland och vid lunch gick vi till hotellet för att vila, sen gick vi tillbaka in och gick mellan de två parkerna och hade det toppen hela tiden! Det var verkligen kul! På tisdagen hade vi runt 20 grader varmt och sol hela dagen. Lite skillnad från Sveriges 5 grader och regn... Vi stannade till parken stängde vid midnatt och gick tillbaka till hotellet och sov.
På onsdagen gick vi in till båda parkerna, men efter att vi ätit lunch checkade vi ut från hotellet och körde mot San Diego där Kristys mamma bor. När vi kom ner dit checkade vi in på hotellet och åkte sedan hem till Kristys mamma. Vi stannade där till typ 22.00 tiden och sedan åkte vi tillbaka till hotellet och gick och la oss.
På torsdagen var det Thanks giving. Vi åkte till Kristys mamma och åt frukost där. Efter det gick vi ut och röjde lite i garaget och efter det skypeade jag med Elin i typ 2 timmar och efter det Emanuel. Efter det var det dax för Thanksgiving-dinner!! Alltså kalkon och potatismos och lite sådant. Det var häftigt att få uppleva en Amerikans Thanksgiving i en amerikans familj!! Vi stannade till 22.00 tiden och efter det drog vi tillbaka till hotellet.
På fredagen hade vi en minnesstund för Kristys styvpappa som gick bort för ca 2 månader sen. Det var folk över hela dagen och huset var fullt. När folk började gå hem tog Tom mig ner till havet och jag fick doppa fötterna i stilla havet för första gången i mitt liv. Jag såg dessutom surfare och solnedgång! Perfekt! Innan jag gick i vattnet hade de varnat mig om att vattnet skulle vara jättekallt, men jag sa att jag är ju från Sverige, vattnet är alltid kallt där.. Det var typ som Vättern är på sommaren... Så inte så farligt som de tyckte uppenbarligen.. Efter det åkte vi och köpte donats från ett känt ställe, och det var faktiskt gott! Jag brukar ju inte var så förtjust i donats i vanliga fall...
Tidigt på lördagsmorgonen satte vi oss i bilen och körde hemåt igen. Vi var hemma runt 15.00 tiden och efter det tog jag och Annabelle en promenad, och senare på kvällen kom hon över och vi bakade och spelade och sjöng lite tillsammans.
På söndagen gick jag till kyrkan på morgonen och efter kyrkan gick jag och några kompisar och fikade. Efter det gick jag och köpte en julklapp till mamma och pappa och efter det gick jag tillbaka till kyrkan där Emily,min värdsyster plockade upp mig och vi åkte till bion. Inne på bion väntade Tom och Kristy och Connor och Cyd kom också och vi kollade på "catching fire". Efter bion åkte vi hem för att bara vara hemma i 40 min innan jag och Connor åkte till kyrkan för bönegrupp. På bönegruppen åt vi Thanksgiving- mat igen och sen så pratade vi och lite så.

På måndagen var det Young life som vanligt, och veckan rullade på som vanligt. På torsdagen efter skolan åkte jag och Kristy och handlade lite, och senare på kvällen hade vi vårat första uppträdande med kören. Det var väldigt kul faktiskt! Efter uppträdandet började jag kolla på en tv-serie som heter Revenge. Så himla bra!!
 Efter skolan på fredagen gick jag, Margharita och Jessica ner till stan och vi gick in i en äffar och kollade lite på spel. Men våra väskor var så tunga, så vi satte oss på golvet och satt där i typ en timma och pratde. Efter det gick vi till Starbucks och fikade lite och pratade. Det är väldigt kul för Jessica har bott 2 år i Sverige, så hon kan lite svenska och det är ju kul att prata lite om Sverige med henne och så. Efter det kom Tom och plockade upp mig och jag åkte hem och gjorde i ordning mig för kvällens uppträdande. Efter uppträdandet kom Connor och hämtade mig och jag åkte hem och bara tog det lugnt och kollade på Revenge.
Tyvärr kräktes jag under natten, så jag mådde dåligt hela lördagen så jag stannade hemma och missade därmed lördagens uppträdande. Jag mådde dåligt på söndagen också och missade söndagens uppträdande också. På natten mellan söndagen och måndagen kräktes jag igen, så jag stannade hemma från skolan på måndagen.
På tisdagen drog jag mig upp till skolan, men gick hem efter lunch och sov eftersom vi hade vår julkonsert på kvällen. Så tisdagskvällen hade vi vår konsert och det gick bra och så, förutom att jag inte sjöng så mycket eftersom jag inte hade sjungit på ca 4 dagar, så jag litade inte riktigt på min röst.

På onsdagen hade vi uppträdande under de 3 första lektionerna, vilket var bra eftersom jag missade de lektionerna. Efter skolan gick jag och fikade med Joy, min kontaktperson och efter det gjorde jag läxor.

På torsdagen efter skolan åkte jag hem och kollade på Revenge och senare på kvällen åkte jag och Connor på Campainers. Det var kul, vi läste lite om Jesus födelse och så, och käkade lite och så.

På fredagen efter skolan vilade jag lite och sen senare på kvällen hade vi julfest med alla utbytesstudenter och våra kontaktpersoner. Vi hade lite paketlek och fika och lite sådant. Dessutom sa vi hejdå till de två tjejer som ska åka tillbaka hem nu efter jul eftersom de bara var en-termins- utbytesstudenter.
På lördagen låg jag i sängen till typ 16.00 då jag bestämde att det var dax att göra något med dagen. Senare på kvällen skulle jag vara själv hemma, så jag bjöd över Pia, Natalie och Annabelle och vi satt och pratade drack te och stickade/ virkade. Det var väldigt mysigt!

Idag (söndag) vaknade jag för att jag skulle skypea med mamma innan kyrkan, men vårat internet funkar typ inte, så det blev inget med det. Så efter kyrkan gick jag och Tom och kollade på lite julklappar som jag köpte. Efter det åkte vi hem och jag tog det lugnt fram till 17.00 då jag och Connor åkte på bönegrupp och vi hade julavslutning och lite julmys. Vi körde "Secret santa", vilket innebär att man får en person som man ska köpa en julklapp till och idag gav vi julklapparna till varandra. När jag öppnade mitt paket så var det bl.a. en daim i paketet. Jag blev överlycklig eftersom jag trodde att de bara gick och få tag på i Sverige och eftersom det är mitt favoritgodis! Men man kan tydligen köpa daim på "World market" i stan. Toppen!!
Efter julfesten åkte vi hem och vi hade massa folk hemma hos oss, så jag var med och spelade lite spel och efter det var jag tvungen att jobba lite med mitt keramikprojekt. Så nu sitter jag här i sängen och ska nu sova.
Förövrigt så har det varit lite jobbigt att se att alla där hemma har sina jultraditioner, men lucia, snö och lussekatter... Men o andra sidan så kommer jag ju fira jul i Sverige resten av mitt liv.. Jag försöker att intala mig själv att jag inte bryr mig eftersom en jul hit eller dit inte spelar någon roll. Vilket är sant. Men det är fortfarande lite jobbigt nu. Jag förstår precis vad alla säger när de säger att jul är den värsta tiden att vara hemifrån.. Men nu får jag ju uppleva det med. Och jag är ju här för att jag vill se något annat!
Jag hoppas att alla ni där hemma har det bra!! Puss och Kram <3

måndag 2 december 2013

Veckorna innan Thanksgiving

Veckan som följde efter San Francisco passerade, men jag hade mycket läxor. Och grejen är att jag vet inte riktigt varför jag ens bryr mig om mina läxor, eftersom mitt år inte räknas, jag kommer inte ens få några betyg ju! Och så fick jag paket av mamma med massa grejer, vilket var veckans höjdpunkt!
På onsdagen var jag lite nere. Efter skolan åkte jag till Perk och satt där och skrev i min dagbok. Och jag insåg verkligen hur tur jag har som har så många som älskar mig där hemma! Hur tur jag har som har min familj, Emanuel och alla mina vänner.
Men i alla fall så blev det fredag. Senare på kvällen åkte jag och bowlade med några från kyrkan och efter det åkte jag, Cyd, Annabelle och Connor hem och kollade p film.
På lördagen gick jag och Emily till farmers market och efter det hängde vi ett tag hemma hos mig. På kvällen var det skoldans, men jag ville inte gå så jag och några tjejer hängde hemma hos min värdsyster i stället. 
På söndagen sov jag länge, pluggade lite och bara hängde hemma och bakade och lite så. Vid 19.00 tiden kom min familj hem och de hade med sig mittendottern Morgan som bott på Nya Zeeland i 5 månader. 

Efter skolan på måndagen gick jag och Margherita, en utbytesstudent från Italien, till Perk och så satt vi och pratade i 3 timmar. Det kändes så bra att kunna prata med någon som är i samma sits och som förstår. Och dessutom är hon hur rolig som helst! Hon är störtskön! Så jag tycker verkligen om henne!
Sen flöt veckan på som vanligt med läxor och så...
På fredagen efter skolan så körde Kristy mig och Margherita till "In & Out" som var träffpunkten för att som skulle med på younglife lägret. Så vi hoppade in i bilarna och åkte mot Woodleaf för läger i 3 dagar.
Vi hade lerkrig, massor med mat, lite häng, spel och lekar. Ett typiskt tonårsläger alltså, förutom det där med lerkrig.... Har aldrig haft det innan, men det var kul! Och sjukt kallt!! 
På söndagen efter lunch åkte vi hem igen. 
Efter att slängt mina kläder i tvätten och duschat åkte hela familjen ner till stan och gick på julmarknad. Det var väldigt mysigt! Vi tog med oss lite folk hem till oss och så åt vi tillsammans. Efter att de andra åkt efter maten klädde vi granen. Jag vet, i november.... Och dessutom så kändes det konstigt att gå på julmarknad där många gick runt i tunna tröjor, eftersom att det nog var närmar 15 grader ute trots att det var sent på kvällen. Så julkänslan fanns ju inte riktigt där...
Efter att vi klätt granen skypeade jag med mamma och Emanuel. Sen gick jag och la mig, eftersom att vi skulle åka till LA dagen efter och vi skulle åka redan 04.00 på morgonen... 

söndag 1 december 2013

San Francisco

Hejhej!! Jag tänkte ju att jag skulle skriva lite om San Francisco redan förra veckan, men jag kom aldrig så långt... Så här kommer lite uppdatering på vad vi gjorde i SF.
Just nu sitter jag i sängen och väntar på att skypea med

Emanuel, och under tiden så lyssnar jag på julmusik!! 

Så på lördagen den 9 november vaknade jag upp och var precis på väg ut genom dörren när jag bara tog en snabb titt på facebook, och då hade Sara skrivit att hon och Linus precis förlovat sig!! Jag blev så glad, så jag levde på det hela helgen!! :)
Men i alla fall, jag lämnade huset och mötte upp med nästan alla andra utbytesstudenter och våra kontaktpersoner och vi satte oss i bilar och åkte mot San Francisco. Strax innan SF så stannade vi i en stor skog med kända träd eller något sådant... Det var coolt, träden var sjukt höga!! Och röda var dom också... Efter besöket i skogen åkte vi till Golden Gate bridge där vi tog en miljon bilder och kollade på utsikten, och bron såklart! Efter det åkte vi till stranden och hängde där ett tag innan vi drog till hostelet vi skulle bo på. Efter att vi lämnat alla våra saker gick vi ner till stan och gick runt och kollade. Vi gick till Pier 39 och gick runt i lite affärer och så åt vi och hade det mysigt. Vi gick in i ett rum med speglar över allt och grejen var att man skulle hitta ut igen, och det kostade 5 dollar, ca 35 kr. Jag tänkte att det skulle vara bortkastade pengar eftersom vi skulle hitta ut på en gång, men nej så fel jag hade!! Det tog oss nog närmare 20 min att hitta ut, och fy vad kul vi hade!! Men, det var lite läskigt också eftersom jag ett tag trodde att vi aldrig skulle hitta ut... Efter det gick vi och köpte glass och varm choklad.
På söndagen klev vi upp ganska tidigt och vi åkte spårvagnarna, shoppade, gick och fikade på ett italienskt café i little italy och kollade på något torn. Senare på kvällen gick vi alla ut och åt, och efter det gick vi och köpte choklad. När vi satt och åt vår choklad så var det några tjejer som gick tillbaka till hostelet. Efter ett tag fick vi sms om att de hade hittat en hemlös man på soffan inne i vårt rum.... Senare fick vi reda på att en av killarna hade glömt att stänga fönstret till vårt rum... Haha jag kan bara tänka mig tjejernas ansiktsuttryck när de såg honom där!!

På måndagen var vi lediga från skolan, så på måndagen åkte vi och såg någon park, the tea garden och sen drog vi oss hemåt igen.