måndag 26 augusti 2013

Första dagen i skolan bla

Hej! Tänkte uppdatera lite från de senaste dagarna. Jag tänkte innan jag åkte att jag skulle börja blogga varje dag... Men jag är visst ingen bloggare... Jag klarar inte av det helt enkelt... ;) 

Okej, så jag började skolan i onsdags. Här har man samma schema alla dagar i veckan, hela året... Så man får se till att gilla sitt schema, för annars blir det surt... Jag är ganska nöjd med mitt schema faktiskt. Det enda just nu som inte är bra är engelskalektionen... Det är svårt att hålla samma tempo som de elever som bott i USA i 17 år.... Men jag försöker i alla fall! Första skoldagen var bra, men det var ensamt. Jag känner ingen i skolan som har samma lektioner som jag. Så det var lite jobbigt, att gå runt helt själv. Efter skolan lärde Connor och Emily mig att crawla. Det gick ganska bra! Med tanke på att jag innan de började lära mig sjönk som en sten när jag försökte crawla... Så det var väldigt snällt av dem!

I torsdags efter skolan testade jag på att vara med i löplaget. Men jag kom fram till att det är alldeles för varmt för mig att springa i strålande sol och 35 grader. Så det var inget för mig faktiskt... Efter det tog Connor mig till deras bönegrupp där jag fick träffa några kompisar som är med i kyrkan. Vi hade väldigt roligt och trevligt! Jag uppskattade det verkligen! Efter det åkte jag o Connor till Tea-bar!!

Efter skolan i fredags badade jag i poolen här hemma och sen under kvällen tog vi det bara lugnt. Jag somnade till och med i soffan...

I lösdags åkte vi söderut på ett bröllop. Det var ett så mysigt bröllop! Det var en vän till familjen som gifte sig och allt var så fint!

Idag hängde jag med till kyrkan för första gången. Efter  kyrkan visade Tom mig runt lite i staden. Vi gick också till något juice- ställe där vi satt och pratade en bra stund. Mycket gott och mycket trevligt!!!
Efter det åkte vi hem och jag och Emily gjorde köttbullar. Vid 18.00 träffades alla vi utbytesstudenter från min amerikanska organisation med våra värdfamiljer och åt av maten varje student tagit med. Jag tog såklart med svenska köttbullar!! De blev en hitt!!

Så för er som vill veta hur jag har det: Jag har det toppen här borta på andra sidan jorden!! Och, min familj är så bra!! Jag är så tacksam att jag hamnade just här! Det känns redan som jag liksom är en del av familjen!
Och, min värdbror Connor är rolig. Han är antagligen ännu konstigare än hunden... Men han är  bra! Han gillar mat också... ;) Jag håller på att lära honom prata svenska, det låter ganska kul, men han är duktig!! :) Han säger också ganska många roliga saker. xD

Hoppas allt är bra där hemma!! Puss o kram

torsdag 22 augusti 2013

Bilder från New York

Här kommer lite bilder från New York. Tjejerna som är med på vissa bilder är de 2 som jag delade hotellrum med. :) Enjoy!







tisdag 20 augusti 2013

Senaste dagarna

Hej!
Andra dagen i New York var lika bra som den första! Dock dog min kamera efter halva dagen, vilket var surt... Och jag har inte kunnat ladda den eftersom jag inte har någon adapter än... Men den är på väg! Under andra dagen i New York såg vi Empire State Building, Rockefeller center, Central park, fifth avenue, times square och lite annat. I central park fanns det ett "svenskt hus" det kom faktiskt från Sverige och så hamnade det i central park. Så det är så alla amerikanare tror att husen i Sverige ser ut, vilket de definitivt inte gör! Det såg ut som ett hus som står i stadsparken hemma. I alla fall efter vår rundtur på upper Manhattan fick vi shoppa. Vi gick på times square och på fifth avenue. Jag köpte bara en body spray från Victorias secret. Efter shoppingen åkte vi tillbaka till hotellet där det var möte om flyget och allt som hade med resan att göra. Efter mötet var klockan runt 8 på kvällen (lokal tid) så vi gick upp och packade våra väskor och sedan gick vi och la oss. 


Klockan 02.30 ringde min klocka på natten mellan lördagen och söndagen. Vi klev upp och åkte till flygplatsen. Väl där så fick jag stå i kö och sen så krånglade min biljett och så, men det löste sig. Så 06.00 gick flyget från New York till San Francisco. Väl i San Francisco var mitt plan till Chico 3 timmar försenat.. Så jag fick sitta och vänta där i min ensamhet. Då längtade jag hem!!! Det var jobbigt!!
Klockan 13.50 så landade planet i Chico och jag blev mottagen av min kontaktperson och hennes familj och även min värdfamilj. Vi åkte hem till huset där jag fick tid att packa upp mina grejer och så. De tog mig till skolan och visade mig runt i stan lite. Vi åkte och köpte Frozen yogurt. Det är typ som mjukglass. I massa olika smaker! Mycket gott! 


Jag vaknade 6.30 på måndag morgonen. Hunden är lite knäpp, hon kan öppna dörrar... Men hon är söt! Jättesnäll! Jag låg och snurrade i sängen och sedan skypeade jag med några hemifrån. Kristy kom och plockade upp mig vid 10.30 och så åkte vi till skolan där jag gjorde ett engelska test. Vilket gick  bra fick jag veta! Efter det åkte vi och åt. Emily åt med oss också. Emily är äldsta dottern. Det var jättetrevligt! Efter det fixade vi min mobil. Så jag kan smsa obegränsat hem till Sverige! Vilket är toppen! Efter det åkte vi på simmöte. Jag har inte bestämt mig om jag ska vara med och simma eller om jag ska vara med i distanslöpningslaget... Jag får se. I alla fall så efter mötet så åkte vi till Tea-bar där det fanns te som man kunde få i milkshake-form, ice.tea och så. Det var också väldigt gott! Där träffade vi några kompisar som är med i kyrkan som också är seniors (sistaårselever på high school där jag går) och några var juniors(nästsista års elever) Det var väldigt trevligt! Efter det åkte jag o Kristy och handlade lite mat. Oj hjälp vad stort allt är!! Efter det åt vi hemma, det var jättegott!! Och sen satt vi och pratade i typ 3 timmar. Det var väldigt trevligt! Sen gick jag o la mig. 

Där fick ni en uppdatering från de senaste dagarna. Hoppas ni har det bra!!
Jag ska lägga upp bilder så fort jag kan ladda min kamera igen! :)

Om ni vill kommentera så måste ni välja ett av alternativen under kommentarfältet. Har ni inget google-konto eller något av de andra alternativen så kan ni välja kommentera som anonym. Men om ni väljer anonym kan ni väl skriva i kommentaren vem ni är!! Hoppas ni fattar!

KRAM

lördag 17 augusti 2013

Första dagen i USA

Vi kom landade med planet vid halv 10 tiden igår kväll på JFK(lokal tid, vilket innebär 6 timmar efter Sverige). Vi bor på ett Hilton hotell så rummen är fina. Jag delar rum med 2 svenska tjejer som är jättetrevliga! Vi somnade runt halv 2 inatt vilket är typ halv 8 på morgonen svensk tid. Så jag hade då varit uppe i ca 24 timmar...
Klockan 6.45 ringde klockan och vi gick upp för att stressa i oss frukost som var sådär och hinna till bussen som tog oss in till Manhattan kl.7.45. Vi åkte runt i stan med buss och fick se Brooklyn, lower Manhattan, chinatown, wallsteet och frihetsgudinnan bla. Sedan fick vi 5 timmar att shoppa. Så vi gick på samma gata i 5 timmar och vi hann inte ens gå 1/3 av gatan. Det säger ju lite hur stort det är... :) Så när vi kom tillbaka till hotellet (ca 19.00) var vi på ett möte om resan som ligger framför oss. Så nu ska vi sova.
Jag har det verkligen jättebra!! Hoppas ni har det bra där hemma!! Kram 
                                         Frihetsgudinnan
                                       

                                          Brooklynbridge

                                          Sohoe-där man shoppar